Svetový pohár v horskej cyklistike v disciplíne slopestyle - už 4. júna 2022 v Kálnici

20.05.2022
Aj tento rok sa bude konať vo Freeride Bikepark Kálnica svetový pohár v horskej cyklistike v kategórii slopestyle. Tento rok bude zatiaľ najväčší, aký kedy Birell BikeFest zažil. Do Kálnice dorazí 40 jazdcov nielen z Európy, ale aj z Austrálie, Kanady a USA, ktorí sa postarajú o nevídanú show! A to nie je ani zďaleka všetko. 

Sobotné BikeFestové popoludnie bude patriť už štandardne divácky obľúbenej disciplíne - Garmin Slopestyle FMB World Tour SILVER Event. Na kálnickom kopci si zmerajú sily a triky desiatky slovenských a zahraničných jazdcov (Kanada, USA, Austrália, Nemecko, Švédsko, Poľsko, Slovinsko a i.), ktorí budú bojovať nielen o body v rámci série, ale aj o priazeň divákov. Predvedú neuveriteľné triky, ktorými pôjdu na hranice svojich možností. Obrovskou novinkou je ženská kategória v slopestyle. Práve slopestyle bol jedinou disciplínou na BikeFeste, kde doteraz chýbala kategória žien. 
Túto disciplínu budete môcť sledovať naživo a na mieste úplne ZADARMO!

Na koho sa môžete tešiť? 
Do Kálnice príde väčšina minuloročných pretekárov, ako napríklad minuloročný víťaz Bernd Winkler (AUT), tiež Elof Lind (SWE), Jan Hagemann (GER), Dorian Macher (AUT), Dominik Erd (GER) a Boris Rezabek (SLO). Birell BikeFest privíta aj hviezdu Redbull Rampage, jazdca svetového rozmeru Dawida Godzieka z Poľska. V ženskej kategórii sa predstaví Caroline Buchanan (AUS), reprezentantka Austrálie na LOH v rokoch 2012 a 2016 a 8-násobná svetová šampiónka v BMX a horskej cyklistike. 

Aj tento rok budú v tejto disciplíne súťažiť LEN pozvaní jazdci a majitelia divokých kariet, ktoré si musia zaslúžiť počas pre-kvalifikácie.   

Pozrite sa, ako vyzeral prvý silver slopestyle event (2021) vo Freeride Bikeparku Kálnica:



--
Foto: Lukas Neasi, Filip Nagy
Silver Slopestyle 2021, foto: Filip NagySilver Slopestyle 2021, foto: Filip NagySilver Slopestyle 2021, foto: Filip NagySilver Slopestyle 2021, foto: Filip NagySilver Slopestyle 2021, foto: Filip NagySilver Slopestyle 2021, foto: Filip NagySilver Slopestyle 2021, foto: Lukas NeasiSilver Slopestyle 2021, foto: Lukas NeasiSilver Slopestyle 2021, foto: Lukas Neasi

Our partners.
Thank you.

Event organizer

General partner

Main partner

Hlavný mediálny partner

Medial partner

Realizované s finančnou podporou Ministerstva cestovného ruchu a športu Slovenskej republiky

Oficiálni dodávatelia